Udsmykning af gymnasium endte som spildte kræfter pga. COVID-19

16 March, 2020

Kære Fairyfan!

Som du kan se, har Fairywork fået en ny og meget lækker hjemmeside, og der skal lyde en stor tak til min dygtige mand Mike Bonnici-Erichsen, som har brugt mange timer på at få det hele til at spille.

Imens Mike har opdateret min hjemmeside, har jeg selv været optaget af en stor og lidt anderledes opgave, end jeg ellers beskæftiger med mig. Jeg har stået for udsmykningen af N. Zahles Gymnasium til deres gallafest, som skulle have været afviklet den 6. marts 2020. Desværre blev festen aflyst på selve dagen efter Statsministerens pressemeddelelse om smitte af COVID-19. Læs mere om forberedelserne, samarbejdet med eleverne og skuffelsen over aflysningen her:

400 m tyl, 90 m perlesnor, 70 m rød løber, 250 fjer, 70 m lyskæde og 8 håndlavede kæmpemasker

Det var første gang at den årlige gallafest på N. Zahles Gymnasium skulle afholdes på hjemme på skolen, og eleverne var ret nervøse for, om det overhovedet kunne lade sig gøre at få skolen lavet flot til lejligheden. Efter et møde med gallaudvalget, hvor jeg havde set lokalerne og hørt deres ønsker til oppyntningen, var det nu op til mig at udarbejde en plan for, hvordan hele skolen kunne blive smuk. Alt i alt brugte jeg to uger på forberedelserne: Jeg forsøgte at gå tematisk til værks, og lavede en plan for hvert enkelt lokale med hver deres udtryk og variation af farver. 

Mange følelser i spil og hjælpsomme elever på gymnasiet 

Torsdag d. 5. marts tog Mike og jeg til København for at gøre klar til den store gallafest. Alle 20 medlemmer af gallaudvalget var klar til at hjælpe med de mange opgaver – flere af eleverne blev og hjalp helt til kl. 21 om aftenen. Mike og jeg arbejdede på at gøre baren færdig, og endte med at blive på skolen den torsdag, helt til midnat. Det var nemt at mærke, at eleverne glædede sig vildt til festen, og at alle i gallaudvalget var opsatte på, at alt skulle være smukt og lækkert for alle skolens elever. Det var en omfattende opgave. 

Mike er igang med oprydningen efter beskeden om aflysningen.

Følelsesmæssig rutschetur 

Allerede fra tidligt fredag formiddag var vi i gang med at gøre de sidste ting klar: Flere af eleverne hjalp med at lægge den røde løber, andre dækkede bord, nogle hang lyskæder op i rygeområdet, et par stykker klippede tyl til bannere og sørgede for pynten til trapperne, skolebandet lavede lydprøver i gymnastiksalen. Alle var godt i gang med arbejdet og humøret var højt, for det var dagen for gymnasiets fineste fest. Omkring kl. 13.30 blev alle elever i gallaudvalget samlet for at rektor, Anne Birgitte Klange, kunne give en vigtig meddelse: Festen var aflyst pga. frygt for spredning af smitte med COVID-19. 

Der var meget stille i salen, mens rektor forklarede, hvorfor hun havde besluttet at aflyse festen. Det havde tydeligvis ikke været en let beslutning, og jeg er glad for, at det ikke var mig, som skulle træffe de store beslutninger dén dag.

Al den gode energi forsvandt og stemningen blev flad som en slatten ballon. Eleverne var både skuffede og kede af det. Selv var jeg forundret over aflysningen og virkelig ærgerlig over alt det spildte arbejde – jeg ville gerne have haft alt til at spille, og vise eleverne at den store indsats betalte sig, så de kunne have været stolte af det resultat, der var blevet opnået i fællesskab. Det føltes virkelig træls og ærgerligt med så mange spildte kræfter og et ufuldendt projekt. Trods den store skuffelse hjalp alle eleverne til med oprydningen, og bare få timer efter aflysningen var alt igen pakket sammen og klar til at blive kørt hjem til Jylland. Det var tydeligt, at sammenholdet blandt eleverne var og er stærkt og alle hjalp hinanden, hvilket var rigtig positivt at se i sådan en træls situation. Jeg håber virkelig, at gymnasiet får mulighed for at afholde deres gallafest en anden gang inden dimissionen i juni. 

Nogle af de mange materialer kan jeg heldigvis bruge til fremstilling af nye kostumer og rekvisitter, og på den måde får ingenting lov til at gå til spilde. Jeg har både ideer til et smukt nissekostume af noget af det røde tyl, og en nat-fe lavet af det sorte og hvide organza, der er til overs. 

Nu hvor hele landet er lukket ned, vil jeg bl.a. bruge tiden på at øve tricks og lave nye klovnenumre til forestillingen med ”Prinsesse To Ben og Enhjørningen Dennis”. Det er der lige pludselig meget god tid til, med aflysninger og udskydelser af events i hele landet. 

Jeg håber virkelig, at situationen snart ændrer sig, og at alt kan komme tilbage til det normale meget snart.  

M.v.h.
Signe Marie 

Prinsesse To Ben og Enhjørningen Dennis på skovtur i Canada, 2018